• Begivenheden har allerede fundet sted.
Lørdag d. 14. september 2019, Kl. 09:30 til kl. 15:00

Kirkehøjskole lørdag d. 14. september kl. 9.30 - 15.00
Møder med Jesus – billeder af Kristus

Journalist og forfatter Charlotte Rørth og
lektor emeritus i kunsthistorie ved Aarhus Universitet Hans Jørgen Frederiksen.

Charlotte Rørth

Kirkehøjskolen i år byder på stærke personlige beretninger og stor verdenskunst. Begge dele bliver vi præsenteret for lørdag den 14. september. Dagen begynder med en andagt i kirken, og dernæst er der kaffe i sognegården, fællessang og dagens første foredrag ved Charlotte Rørth, som er journalist og forfatter.

Rørth udgav i 2015 bogen: ”Jeg mødte Jesus. Bekendelser fra en modvilligt troende” – som er en skildring af den skelsættende episode i hendes liv, da hun i en klosterkirke i den spanske by Úbeda ser Jesus. Dette syn og møde får en omvæltende betydning for Charlotte Rørths liv. Indtil nu har hun aldrig betegnet sig som hverken eller troende eller søgende, og med en journalists systematik sætter hun sig for at forstå denne oplevelse, som har forrykket, forstyrret og forandret hendes liv og først og fremmest fyldt det med kærlighed og tro.

Charlotte Rørth har siden udgivet bøgerne ”Vi mødte Jesus” og ”Gud, du er jo lige her”. Desuden har hun medvirket i tv-udsendelserne ”Jeg mødte Jesus” på DRTV.

Efter frokosten er det tid til at se på kunstens Kristusbilleder. Hans Jørgen Frederiksen, som er en kyndig kunsthistoriker og dygtig formidler, viser billeder og fortæller.

Igennem kristendommens historie har billeder i form af malerier, mosaikker og skulpturer i høj grad bidraget til at forme menneskers forestillinger om Jesus Kristus. Store variationer vidner om skiftende tiders forsøg på at indkredse væsentlige aspekter, for et Kristusbillede kan naturligvis allerhøjest omfatte netop aspekter.

I dette foredrag præsenteres en række konkrete eksempler fra fortid og nutid.

Dagen slutter med kaffe og æblekage, og undervejs vil der være fællessang fra Højskolesangbogen og desuden rig lejlighed til samtale med foredragsholderne.

09:30 Andagt i Tranebjerg Kirke v. Line Nicolaisen
10:00  Kaffe og morgenbrød i Sognegården, velkomst og fællessang.
10:45  Foredrag v. journalist og forfatter Charlotte Rørth: ”Jeg mødte Jesus”
12:00-13:00 Frokost
13.00  Billedforedrag v. lektor emer. Hans Jørgen Frederiksen: ”Kunstens Kristusbilleder”
15.00 Kaffe og afslutning

Pris for foredrag, kaffe og frokost: Kr. 50,- pr. person.

Der er begrænsede pladser, så husk tilmelding senest 11/9 hos Line Nicolaisen,
tlf. 8659 0083 el. mail: lini@km.dk .

Charlotte Rørth og Hans Jørgen Frederiksen
Tranebjerg Kirke og Sognegård
Kr. 50 (foredrag, frokost, kaffe). TILMELDING!