• Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 19. januar 2020, kl. 11:00

Tranebjerg Kirke, søndag d. 19. januar kl. 11.00
Festgudstjeneste: GENFORENINGEN 100 år

Prædikant: Mette Bock, tidl. formand for Grænseforeningen
Liturg: Sognepræst Line Nicolaisen

I år er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark, og det fejres over hele landet - også på Samsø. Søndag d. 19. januar er der festgudstjeneste i Tranebjerg Kirke. Mette Bock, tidl. Kirkeminister (LA ) og tidl. formand for Grænseforeningen, er prædikant.

Under gudstjenesten læses erindringer, digte og historiske tekster ledsaget af sang og musik ved Julia Tabakova og Majken Ladefoged (klaver og orgel), Leif Jone Ølberg (baryton), Emilie Jønsson (sopran), Mike Bracegirdle (tenor) og Lise Christensen (mezzosopran).

Efter gudstjenesten er der stort kaffebord i sideskibet, fællessang og tale ved borgmester Marcel Meijer og Niells Schou fra Grænseforeningen. Gudstjenesten og det efterfølgende arrangement sker i samarbejde mellem Grænseforeningen og Samsø Sogn.

Mette Bock (prædikant) og sognepræst Line Nicolaisen (liturg)