Udgivet fre d. 14. aug 2020, kl. 20:17

Ny valgform for menighedsrådet

I 2020 skal alle menighedsråd afholde valg på en ny måde.

Den vigtigste ændring er, at medlemmer til menighedsrådet vælges på en valgforsamling den tredje tirsdag i september, altså tirsdag d. 15. september.
På valgforsamlingen stiller interesserede kandidater op, der er mulighed for debat, og der stemmes på de enkelte kandidater ved skriftlig, hemmelig afstemning. Det minder om formen, som mange kender fra foreningslivet. Det nye er altså, at der ikke alene opstilles kandidater, men de vælges også på dagen for valgforsamlingen. Valget skal gennemføres efter et nyt regelsæt og med nye procedurer.  Alt sammen for at sikre den demokratiske legitimitet i folkekirken.

En lille måned før valgforsamlingen, nemlig torsdag d. 20. august, afholdes et orienteringsmøde. Dette møde indeholder en orientering om menighedsrådets arbejde i den forløbne funktionsperiode og visioner for den kommende, samt orientering om de nye regler for menighedsrådsvalget og antallet af kandidater, der skal vælges til menighedsrådet.

Begge møder er offentlige, og alle er derfor meget velkomne til at deltage.

ORIENTERINGSMØDE:
Torsdag d. 20. august kl. 19.30 i Tranebjerg Kirke