Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Kirkeklumme SEPTEMBER 2019

Kirkeklumme SEPTEMBER 2019


# Nyheder
Udgivelsesdato Udgivet mandag d. 2. september 2019, kl. 22:47

KIRKEKLUMME SEPTEMBER 2019

Høstgudstjeneste
Det er blevet sensommer og høst, og vi fejrer høstgudstjeneste i en pyntet Tranebjerg Kirke den 8. september. Prædikant er biskop i Aarhus Stift, Henrik Wigh-Poulsen, som traditionen tro har en årlig gudstjeneste på Samsø. Vi skal naturligvis synge de traditionelle høstsalmer, og undervejs er der musikalske indslag ved operasangerne Mike Bracegirdle og Lise Christensen samt Jan Kølbæk og Bente Olsen. Efter gudstjenesten er der et let traktement i våbenhuset.

Ændring i gudstjenesteplan
Eftersom varmeanlægget i Kolby kirke har været temmelig ustabilt, har der i stedet været holdt gudstjenester i Langør kirke hen over sommeren. Fra medio september skifter søndagenes gudstjenester mellem hhv. Nordby/Onsbjerg kirker og Besser/Tranebjerg Kirker, indtil varmeanlægget i Kolby igen er i orden.

Kollekter og salmebøger
I et par år har man nu indsamlet til Red Barnet ved søndagenes kollekter. Fremover vil der samles ind til forskellige velgørende organisationer – det vil fremgå ved gudstjenesten og på hjemmesiden hvilke.

Eftersom der af og til er mangel på salmebøger, står menighedsrådet for at indkøbe 50 nye bøger med noder, som vil blive fordelt i kirkerne.

Konfirmationsforberedelse
22 konfirmander i 8. klasse er foreløbig indskrevet til konfirmandundervisning fra øens to skoler samt efterskolen. Konfirmanderne begynder til undervisning den 3. september.

Kirkehøjskoledag
I år er det 175 år siden, at verdens første højskole blev oprettet i Rødding. På Samsø har vi tradition for at holde en årlig kirkehøjskoledag. I år er det d. 14. september, og dagen byder på foredrag ved journalist og forfatter Charlotte Rørth samt kunsthistoriker Hans Jørgen Frederiksen. Temaet er ”Møder med Jesus og billeder af Kristus”. Vi begynder med en andagt i Tranebjerg Kirke, og i løbet af dagen vil der blive sunget sange fra højskolesangbogen.

Fyraftensforedrag
Det er ikke kun højskolejubilæum der præger dette år. Det er også 50 år siden at mennesket for første gang satte fod på månen. Den 18. september er der fyraftensmøde i sognegården ved cand. scient. oecon.Christian Provstgaard, som fortæller om mænd på månen og kristendommens betydning for Apollo-projektet i 1969.

Kristendomskursus
Sognepræst Johannes Glenthøj begynder endnu et kristendomskursus for voksne, som strækker sig hen over efterårets aftener hver onsdag, første gang er 25. september. Kurset er en gennemgang af Markusevangeliet, og det indledes med fællesspisning.

Litteraturkreds
Litteraturkredsen fortsætter igen i Besser Præstegård efter en kort sommerpause. Vi læser en ny bog hver måned og mødes på sidste fredag i måneden og taler om det, vi har læst. Vi fortsætter i sporet med ny nordisk litteratur – se nærmere på sognets hjemmeside eller kontakt sognepræst Line Nicolaisen.

Menighedsrådet
Som første suppleant er Martin Johansen trådt ind i menighedsrådet efter Hans Schmidt. Ved menighedsrådsmødet den 26. august blev Martin Johanesen yderligere valgt som bygningskyndig.


Alle gudstjenester, andagter og øvrige arrangementer bliver annonceret i Samsø Posten, på Facebook, på hjemmesiden (www.samsosogn.dk) samt i månedskalenderen, der findes rundt omkring i kirkerne og i sognegården.

Samsø Menighedsråd
Juli 2019