Udgivet fre d. 28. jun 2019, kl. 22:47

KIRKEKLUMME JULI 2019

Kirkernes åbningstider sommeren over
I perioden fra 15. maj til 15. september er kirkerne på Samsø åbne for besøgende uden for almindelig kirketid. Der er også mulighed for rundvisning efter aftale. Åbningstiderne og anden information kan bl.a. ses på tavlerne ved hver kirke og på sognets hjemmeside.

Morgensang
Sommeren er over os, og det betyder morgensang i Langør Kirke hver tirsdag kl. 9. Efterfølgende kan man nyde en kop kaffe og en bid brød på trappen med udsigt over Stavns Fjord og holmene.

Musikgudstjeneste og friluftsgudstjeneste
Søndag den 30. juni er der en særlig musikgudstjeneste ved sognepræst Ea Hvitnov med overskriften: ”Grundtvig møder electronica”. Ved gudstjenesten vil duoen Electric Sheep stå for musikken. Smukke gamle tekster af Grundtvig, Ingemann og Aastrup bliver fortolket af sanger Maria Kynne og saxofonist Jakob Elvstrøm. Sammen skaber de to et luftigt og åndfuldt lydunivers ved hjælp af computer, altsax, synthesizer og Marias kraftfulde stemme.

Torsdag den 11. juli er der en udendørs gudstjeneste i den lyse aften ved Johannes Glenthøj og Line Nicolaisen. Stedet er Ballebjerg, og salmesangen ledsages af Tove Tulstrup på fløjte og Teddy Farver med harmonika.

Ændring af gudstjenesteplanen
I årevis har varmesystemet i Kolby Kirke svigtet, og ofte er man kommet til en kold kirke. Derfor er der nu ændret på gudstjenesteplanen, så Kolby Kirke foreløbig tages ud af brug ved de almindelige gudstjenester, indtil varmesystemet igen fungerer. I stedet holdes der gudstjenester i Langør Kirke hen over sommeren.

Konfirmandindskrivning
Konfirmandindskrivning til konfirmation i foråret 2020 finder sted den 9. og 15. august i sognegården. Forældre til elever i de kommende 8. klasser vil blive informeret via skolerne og i Samsø Posten.

Menighedsrådet
Af praktiske hensyn har vi fra august valgt at flytte menighedsrådsmøderne til den anden mandag i måneden. Første gang dog mandag den 19. august. Møderne er offentlige.

God sommer!

Alle gudstjenester, andagter og øvrige arrangementer bliver annonceret i Samsø Posten, på Facebook, på hjemmesiden (www.samsosogn.dk) samt i månedskalenderen, der findes rundt omkring i kirkerne og i sognegården.

Juli 2019