Udgivet man d. 1. apr 2019, kl. 00:15

KIRKEKLUMME APRIL 2019

Sogneindsamling: Folkekirkens Nødhjælp
Sogneindsamlingen til fordel for Folkekirkens Nødhjælp den 10. marts forløb fint. På trods af få indsamlere blev resultatet 7.038 kr.

Drop-in dåb
Lørdag den 6. april er der Drop-in dåb i Tranebjerg kirke mellem kl. 14 og 17. Det betyder, at man har mulighed for at blive døbt uden aftale på forhånd. Så hvis man har børn, man gerne vil have døbt, eller selv vil døbes, men aldrig har fået det gjort, kan man gøre det denne dag. Øens tre præster samt en kordegn er tilstede i kirken, og man skal blot medbringe legitimation.

Familiegudstjeneste
Søndag den 7. april er det Mariæ Bebudelsesdag, og det fejrer vi med en særlig familiegudstjeneste i Tranebjerg Kirke kl. 11. Gudstjenesten markerer afslutningen for undervisningen af minikonfirmanderne.

Påsken 2019
I skrivende stund foregår den årlige hovedrengøring i alle kirkerne, så alt er klart inden påske.

Ud over de sædvanlige gudstjenester i påsken afholder vi traditionen tro påskemåltid Skærtorsdag aften i Kolby Kirke. Måltidet afspejler det jødiske rituelle påskemåltid med bøn, læsninger og salmesang samt mad og vin efter forskrifterne. Af praktiske hensyn vil vi gerne, at man tilmelder sig hos sognepræst Ea Hvitnov, senest fredag den 12. april.

Påskelørdag er der barokkoncert i Tranebjerg Kirke. Ensemblet Kantatekollektivet, bestående af 6 musikere, spiller og synger musik af Teleman, Händel og Buxtehude. Til koncerten serveres et glas vin og et påskeæg.

Påskedag er der gudstjeneste i fire af øens kirker. Ved tjenesten i Tranebjerg Kirke medvirker både kirkekor og børnekor. En samlet oversigt over påskens mange gudstjenester findes i kirkerne og på sognets hjemmeside og facebook.

Kristendomskursus
Hver onsdag over en periode på 10 uger tilbydes kristendomskursus i Tranebjerg Sognegård ved sognepræst Johannes Glenthøj. Kurset tager udgangspunkt i 10 centrale temaer i den kristne tro. I forbindelse med kurset er der fællesspisning. Første gang er 10. april, tilmelding senest den 8. april til Johannes Glenthøj.

Den nikænske trosbekendelse
Fra påske til pinse vil sognepræst Johannes Glenthøj vil benytte den nikænske trosbekendelse ved gudstjenesterne. Denne trosbekendelse er lidt yngre og lidt længere end den apostolske, som vi normalt bruger – den står bagerst i salmebogen, og ved gudstjenesterne vil den blive sunget.

Glædelig påske!

Alle gudstjenester, andagter og øvrige arrangementer bliver annonceret i Samsø Posten, på Facebook, på hjemmesiden (www.samsosogn.dk) samt i månedskalenderen, der findes rundt omkring i kirkerne og i sognegården.

April 2019