Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Kirkeklumme MARTS 2019

Kirkeklumme MARTS 2019


# Nyheder
Udgivelsesdato Udgivet torsdag d. 28. februar 2019, kl. 20:15

KIRKEKLUMME MARTS 2019

Filmdag i Biografen
Lørdag den 2. marts er der filmdag i Biografen, hvor vi ser den tyske film fra 2005, ”Sophie Scholl – de sidste dage”. Filmen handler kort om en kvinde og tre mænd, som udsender flyveblade med titlen ’Hvide Rose’. Her opfordrede de til passiv modstand mod det nationalsocialistiske regime. Deres modstand var på filosofisk og kristent grundlag. Vi ser filmen, og efter en let frokost er der et oplæg på grundlag af biografien Sophie Scholl. Pigen, som trodsede Hitler, som kom på dansk i 2011. Derefter er der samtale om emnet.

Kristendom - for små og store
marts begynder også en ny omgang med babysalmesang i Tranebjerg Kirke for de 0-1 årige og deres mødre eller fædre. Det foregår 6 tirsdage kl. 10.30-11.30 ved sognepræst Line Nicolaisen.
Sognepræst Johannes Glenthøj tilbyder fra midt april et forløb med kristendomsundervisning for voksne. Det foregår onsdage - nærmere information følger.

Forskelligt vedr. kirkerne
Menighedsrådet har besluttet, at kirkerne året rundt skal pyntes med årstidens danske blomster, grene og bær m.m. Inspirationen kommer fra Grøn Kirke, som er et tiltag for bæredygtighed, og vi har også et håb om med tiden at kunne blive mere selvforsynende med blomsterdekorationer.

Restaureringen af Ørby Kirke er fortsat udskudt. Selve restaureringsprojektet, under ledelse af arkitektfirmaet Linjen, er for længst godkendt af menighedsråd og provsti. Vi afventer nu, at en konservator fra Nationalmuseet skal komme og besigtige Ørby Kirke med henblik på behandling af inventar og udsmykning samt give en pris på dette ekstra stykke arbejde, inden selve restaureringen af kirkerummet kan påbegyndes.

Provstiet har ligeledes givet tilladelse til at alterkalkene fra Tranebjerg og Kolby Kirker kan blive restaureret og istandsat af en guldsmed i Farsø.

Fugtskader i Kolby Præstegård
Menighedsrådet har modtaget en rapport fra Dansk Miljø Rådgivning (DMR) over fugtskaderne i Kolby Præstegård samt en ny rapport med vejledning i udbedring af skaderne. DMR indhenter nu forskellige tilbud på dette arbejde.

Den årlige landsindsamling til Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp har sin årlige landsindsamling søndag den 10. marts. I år går de indsamlede midler til at bekæmpe klimarelaterede katastrofer i verdens fattigste lande. Normalt plejer Samsøs konfirmander at tage del i indsamlingen. Men da vi i år ikke har konfirmation, vil vi gerne opfordre andre til at melde sig som indsamlere denne dag.
Laura Serrano, medlem af menighedsrådet, er indsamlingsleder, og man kan henvende sig til hende (tlf. nr. 2633 4686) og få tildelt materiale og en rute, hvis man ønsker at hjælpe. 


Alle gudstjenester, andagter og øvrige arrangementer bliver annonceret i Samsø Posten, på Facebook, på hjemmesiden (www.samsosogn.dk) samt i månedskalenderen, der findes rundt omkring i kirkerne og i sognegården.

Samsø Menighedsråd
Marts 2019